Zlatan har man alltid förknippat med staden Malmö. Men nu gör fotbollsstjärnan en satsning som väcker ilska.

I tisdags la Zlatan Ibrahimovic ut en video på sina sociala medier. Där träder en Hammarby IF tröja upp med Ibrahimovic på ryggen. Det blev mycket spekulationer att Zlatan skulle vara klar för ”Bajen”. Men igår under onsdagen stod det klart att fotbollsstjärnan köpt in sig i Hammarby och äger nu en fjärdedel av klubben. 

-Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien, säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju med Sportbladet.

Ett uttalande som fått Malmö FF supportrarna att gå upp i taket tanke på Zlatans historia i MFF. 38-åringen som är starkt förknippad med staden Malmö och området Rosengård. I oktober reste det en staty av Ibrahimovic utanför Malmö Stadion. Han har tidigare sagt att det är bara Malmö FF som gäller hemma i Sverige, vilket gör att hans samarbete med Hammarby, ilsknar till hos MFF fansen. Finns bilder på när människor lägger en tänd brinnande bengal vid statyn och klottrat ner avbilden av Sveriges genom tidernas bästa fotbollsspelare. Även hans bostad i Stockholm, då  bland annat har någon klottrat ”Judas” – den av de tolv apostlarna som enligt Nya Testamentet förrådde Jesus på porten.

-Tycker att attackerna är idiotiska, klart man ska reagera och vara besviken men det finns en nivå. Själv tycker jag att det är väldigt tråkigt att han går in i Hammarby, då jag och alla andra MFF:are haft Zlatan som en stor förebild, säger Malmö FF supportern Alexander Idemark till Journalistlinjen.

I Hammarby lägret så är tonen helt annorlunda.

-Det är en stor ära att få Zlatan som en del av Hammarby, har alltid haft han som min största förebild och han är störst genom tiderna i svensk fotboll. Zlatan i ledningen kommer höja Hammarby fotboll och i slutändan hoppas jag som alla andra ”Bajen” supportrar att detta kommer göra oss till ett mer långsiktigt topplag i Allsvenskan och sätta verkligen Hammarby på kartan, säger Calle Brolin Hammarby supporter till Journalistlinjen.

I mitten av november meddelade Zlatan att han inte förlänger sitt kontrakt med LA Galaxy som går ut den 31 december. Efter två säsonger och ett väldigt bra individuellt år bakom sig så väljer nu Zlatan att avsluta sitt USA äventyr. Det ryktas om en comeback till italienska Serie A där hans gamla klubb AC Milan har varit mest snack om. Men även klubbar som Napoli, Bologna, Tottenham, Manchester United och argentinska klubben Boca Juniors ryktas dra i svenskens signatur.

I januari får vi veta vart Zlatan Ibrahimovic karriär tar vägen, då övergångsfönstret öppnat och hans kontrakt har gått ut.