J-södra slog igår bottenlaget Mjällby med 2-0. Nu är Allsvenskan nära.
J-södra slog igår bottenlaget Mjällby med 2-0. Nu är Allsvenskan nära.

J-Södra tog ännu ett steg närmare allsvenskan när laget under måndagskvällen besegrade Mjällby på hemmaplan med 2-0 inför 3314 åskådare på Stadsparksvallen. 

I matchminut 14 hittade Daryl Smylie fram till Fredrik Olsson som med hjälp utav stolpen kunde göra 1-0 till hemmalaget.

— Jag fick ögonkontakt med Smylie och sedan missade deras mittback brytningen och bollen gick fram till mig, säger Fredrik Olsson om ledningsmålet till Jönköpings-Posten. 
Det tog inte många minuter innan samme Olsson åter var framme och gjorde mål för J-Södra. Tommy Thelin fick iväg ett skott som Mattias Asper i Mjällbys mål lämnade en retur på och Fredrik Olsson gjorde 2-0.

— Det var bara att försöka gå på returen och det var skönt att vi kunde spela på en 2-0-ledning i den andra halvleken. Jag tycker vi gjorde det bra, säger Olsson, som nu har gjort 13 mål i superettan i år till JP.
Några minuter senare hade Viktor Rönneklev ett jättebra läge att utöka ledningen, men den gången var Mattias Asper med på noterna och 2-0 var ställningen efter första halvlek.

I början av den andra halvleken missbedömde Damir Mehic en utrustning. Mattias Håkansson i Mjällby gick runt honom, men lyckades inte hitta nätet den gången. Joakim Karlsson räddade upp läget för hemmalaget.

I mitten av den andra halvleken fick Theophilus Ola på ett kanonskott från långt håll. Damir Mehic står för en superb räddning.
J-Södra hade bud på flera mål men laget lyckades inte överlista Mattias Asper något mer och laget tog ett stormsteg mot allsvenskan.
— Självklart viktiga poäng, men nu är det bara att fokusera på matchen mot Ängelholm (på fredag). Det är roligt att det är så många matcher på kort tid nu, säger Fredrik Olsson som alltså blev J-Södras matchhjälte mot Mjällby till Jönköpings-Posten.

Jacob Heiman
abheja12@svf.fhsk.se

G-BVQ5VFQ7W4