Mediebolaget för Paradise Hotel (Nordic Entertainment Group) som har det högsta ansvaret över programmet ber nu om ursäkt till de drabbade och deras anhöriga. Nu dras även säsongen in.

Under senaste avsnittet av Paradise Hotel har en manlig deltagare blivit misstänkt för sexuellt övergrepp och våldtäkt. Han ska ha dragit ner behå-bandet på en kvinnlig deltagare så att hennes bröst exponerats, och fört upp fingrarna i underlivet på en annan kvinnlig deltagare, utan samtycke.

Hanna Elofsson, presschef på (Nent Group) säger att händelsen har missbedömts.

Hur kan det ha missbedömts?
”Det är mycket beklagligt att detta inträffat. Ett nej är allt som ska krävas och vi borde ha agerat tidigare.”

Enligt tidigare granskningar har tre anställda vittnat om att liknande händelser har skett under tidigare säsonger. Ingen av dessa tre källor har känt till rutiner kring incidentrapporter. Hanna Elofsson, presschef på Nent Group tar helt på sig ansvaret och erkänner att det inte funnits tydliga riktlinjer i rutinerna. Hon berättar även att man inte kollat igenom materialet innan det sändes. Däremot tar de nu till interna och rättsliga åtgärder tillsammans med offren. 

”För tillfället har vi bara bestämt att det formatet som finns nu inte kan finnas kvar och en planering om ett nytt program har inte inletts än. Det enda vi kan avslöja är att vi ska fokusera mer på jämställdhet och mångfald” säger Ida Milton, kommunikationschef på Nent Group. 

Olle Rydqvist
J20ryol@svf.fhsk.se

Josefin Norlund
J20jono@svf.fhsk.se

G-BVQ5VFQ7W4