När President Barack Obama nu möter Fredrik Reinfeldt på Rosen bad ska flera frågor diskuteras. En av de viktigaste är klimatfrågan.

Nu är presskonferensen i full gång mellan Barack Obama och Fredrik Reinfeldt. Under eftermiddagen kommer bland annat klimatfrågan tas upp.

Obama lanserade i juni i år en aktionsplan för hur USA ska minska koldioxidutsläppen i landet. I Sverige sägs han vara särskilt intresserad av nya teknik  där man kan spara miljön utan att få några negativa effekter på den inhemska ekonomin.

För att få en inblick i de senaste tekniska lösningarna inom energiområdet med koppling till klimatfrågan passar han på att besöka Kungliga tekniska högskolan i Stockholm efter presskonferensen, skriver Aftonbladet.

Presidenten har ett fullspäckat schema under sitt dygn i Sverige så därför kommer han inte hinna träffa några elever. Istället blir det forskare och innovatörer som får möjligheten till ett möte med presidenten.

– Han kommer att gå runt i ett rum med olika stationer och få en kort briefing om olika exempel. Vi ska visa upp ett par saker som vi på KTH jobbar med och också några saker som Näringsdepartementet ansvarar för. Det är fantastiskt roligt och ett tecken på att KTH har en bra ställning internationellt, säger rektorn Peter Gudmundson.

 

 

 

 

 

 

G-BVQ5VFQ7W4