Veronica Maggio släpper sitt fjärde album på fredag. Till sitt nya album samarbetar hon med Salem Al fakir. Självklart vill Huskvarna folketspark ha tillbaka henne, men det är inte lika enkelt som de trodde.

Nu på fredag släpper en av Sveriges största popartister sitt fjärde album. Det vill säga Veronica Maggio. Hennes nya album heter ”Handen i fickan fast jag bryr mig ” där hon samarbetar med Salem Al fakir.

– Till mitt fjärde album får  man en stökigare, hårdare och lite ruffigare produktions värld. Texterna på det här albumet är lite mer vackrare och mörkare än tidigare, säger Veronica Maggio till Göteborgsposten.

Maggio har besökt Huskvarna folketspark flera gånger tidigare. Den senaste gången var 2011.

– I år väljer de att satsa mer på färre spelningar med lite större scener. Tyvärr har vi har inte lyckats få hit Veronica än. Hon kommer bland annat besöka Scandinavium i Göteborg. Självklart vore det jättekul om vi lyckades få hit henne igen, säger P-M Söder ansvarig för artistbokning på Huskvarna folketspark.

Han menar att det kan variera huruvida artister väljer att ha färre spelningar för en större publik eller lite fler spelningar till en mindre publik.

– Håkan Hellström har varit här fyra gånger tidigare. Det blir hans femte gång i år, säger P-M Söder.

Söder menar att Folketspark även satsar mycket på att vara en sådan bredpark för att locka så mycket folk som möjligt. Till hösten kommer både Håkan Hellström och Mora träsk. Han menar att 75 % av de artistbokningar som har gjorts under året är nya artister.

– Det är roligt att hitta nya artister precis innan de slår igenom så att vi kan knyta kontakt med de och att få de att återvända hit efter dem har blivit stora, säger P-M Söder.