jippsrattformat

NewVentures är den nya sajten för JIBS småföretagare, välgörenhetskampanjer och evenemang. Redan de första veckorna kastas studenterna ut i praktiskt arbete där de ska driva egna småföretag.

– Vi vill visa hur vi på JIBS studerar – det är inte bara teori och böcker, utan redan de första veckorna ska vi starta egna företag, säger David Tingåker som studerar första terminen på JIBS och är VD för den nystartade sajten NewVentures som ska fungera som en samlingsportal för JIBS studenters egna företag och evenemang.

Företagen kan vara allt från cykelservice på campusområdet till armbandsförsäljning till förmån för nyanlända flyktingar. Evenemangen är främst inom hälsa, bland annat kommer det arrangeras ett välgörenhetslopp runt Munksjön där pengarna går till RäddaBarnen. I och med att JIBS är en internationell högskola är portalen helt på engelska.

– Vi vill att alla ska känna sig inkluderade och ha lätt att hänga med i vad som händer och erbjuds här på Campus i Jönköping. Dessutom är det otroligt bra för oss svenska studenter att träna sin engelska, säger David Tingåker.

Sajten kommer ha tydliga enkla bilder, vara indelad i kategorier som är lätta att scrolla mellan därför tror jag den kommer upplevas lättnavigerad, fortsätter Tingåker.

Just nu ser han fram emot lanseringen av sajten som kommer äga rum torsdag 17/9 och i och med det kommer JIBS nyinsparkade ettor öppna sina företag.

Lina Svensson

G-BVQ5VFQ7W4