Last och Mark AB i Jönköping har länge haft problem med dieselstölder och skadegörelse. Säkerhetsåtgärder vidtogs för att förhindra fler stölder men natten till måndagen slog tjuvarna till igen, och dödshotade personalen, rapporterar JP.se. 

Annette och Robert Juhlin äger Last och Mark AB som under den senaste månaden har drabbats hårt av dieselstölder. Efter att flera maskiner tappats på diesel vidtogs åtgärder för att förhindra nya stölder. Något som fick tjuvarna att ilskna till och i fredags morse var alla förarhytter sönderslagna och i sanden jämte maskinerna hade tjuvarna skrivit ”fuck you”, skriver Jönköpings Posten.

Men trakasserierna slutade inte där och natten till i måndags hade tjuvarna slagit till igen.

De gav sig på och slog sönder arbetsboden och skrev ”Die motherfucker” i sanden, säger Anette Juhlin till JP.

Företag inom byggbranschen, maskinägare och bönder hör till de som ofta drabbas av dieselstölder men tjuvarna är svåra att fånga.
Det kommer flera anmälningar om dieselstölder varje dag och det är väldigt lätt och går jättefort att tömma en tank, säger Jan Lagerqvist vid Jönköpingspolisen till JP.

Händelserna är polisanmälda och en belöning på 10 000 kr utlovas nu av företaget till den som kan tipsa om tjuvarna, uppger JP.

Christopher Vallerius
Jvach14@svf.fhsk.se